Zwerfsteen determinatiegidsen

Het Groot Keienboek

Het is zover

Het Groot Keienboek is klaar.

Het Groot Keienboek is gedrukt en klaar om besteld en afgeleverd te worden. Het binnenwerk ziet er prachtig uit. De reacties zijn lovend. Dat doet ons natuurlijk veel plezier.

Het boek is met zijn fotobladen een stuk dikker geworden dan oorspronkelijk begroot. De 300 geplande pagina’s zijn 490 geworden. Samen met de bijna 5000 kleurenafbeeldingen is het een echt naslagwerk voor Scandinavische zwerfstenen in binnen- en buitenland.
 
Het Groot Keienboek heeft voor het grootse deel geen overlap met de eerder uitgebrachte determinatiegidsen. Voor de herkenbaarheid worden de zwerfstenen op verschillende manieren getoond, zowel verweerd, doorgeslagen, gevonden als strandsteen, gepolijst, etc. De zwerfstenen zijn afhankelijk van hun herkomst, indien bekend, in overzichtelijke hoofdstukken geplaatst en met een kleurband aangegeven.
 
Mocht u in de aanschaf geïnteresseerd zijn, wij bieden u het boek aan voor E 59,95, exclusief verzendkosten. Verzendkosten in Nederland bedragen E 10,00, dat zijn de portokosten plus verpakkingskosten.
 
Het boek is ook in het Engels verschenen en heeft dezelfde prijs. De verzendkosten binnen Europa zijn heel wisselend. Hiervoor kunnen we geen prijs afgeven. Genoemde prijs geldt ook voor diegenen die zich vóór-ingeschreven hebben.
Mocht u het boek in het Hunebedcentrum willen afhalen, dan bespaart u de verzendkosten. Dit afhalen kan echter alleen op maandag en woensdag, en soms op donderdag, mits het boek van tevoren is betaald en u dit van tevoren aan ons meldt, zodat we aanwezig zijn. Ook ter plekke kan betaald worden, maar dan met gepast geld. De eerste afhaalmogelijkheid is op 9 juni tussen 13.30 en 15.00 uur in het Hunebedcentrum in Borger.
 
Het Groot keienboek is te bestellen bij: Marja Braaksma (m.braaksma07@gmail.com).
U kunt het bedrag overmaken op rekening NL03INGB0000160307 t.n.v. Marja Braaksma-de Vries, onder vermelding van Het Groot keienboek.
 

Veldgidsen over zwerfstenen in Nederland

Zoek je voor voor een familielid, vriend of kennis een origineel cadeau?

 

Stenen zoeken is een boeiende bezigheid. Als je er eenmaal mee bezig bent, komen de vragen vanzelf. Wat voor steen heb ik gevonden en waar komt die vandaan?

Onze vier foto deteterminatiegidsen bieden veel kijk-, lees en zoekplezier. Nergens in ons land vind je zoveel natuurgetrouwe foto's van stenen uit Nederlandse bodem samengebracht in vier makkelijk hanteerbare boekjes.

Zwerfstenen van Maas en Rijn

Deze determinatiegids behandelt de zuidelijke zwerfstenen, stenen die via Rijn en Maas ons land zijn binnengekomen. 

Noordelijke zwerfstenen

In beide determinatiegidsen komen noordelijke zwerfstenen aan bod. Dit zijn stenen die met het gletsjerijs in de ijstijd vanuit Scandinavië naar ons land zijn getransporteerd. 

Er is  geen overlap tussen de delen onderling.

Prijzen vanaf 1 juni 2022

Determinatiegids Zuidelijke Zwerfstenen  euro 20,00

Determinatiegids Noordelijke Zwerfstenen voor beginners  euro 20,00

Determinatiegids Noordelijke zwerfstenen euro 20,00

Aanbieding: Alle drie gidsen samen euro 55,00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief verzendkosten

 

U  kunt de zwerfsteengidsen per email bestellen bij:

Marja Braaksma 

Email:

m.braaksma07@gmail.com