Zwerfsteen determinatiegidsen

Het Groot Keienboek

Het is zover

Het Groot Keienboek is klaar.

Het Groot Keienboek is gedrukt en klaar om besteld en afgeleverd te worden. Het binnenwerk ziet er prachtig uit. De reacties zijn lovend. 

Het boek is met zijn fotobladen dikker geworden dan oorspronkelijk begroot. De 300 geplande pagina’s zijn 490 geworden. Samen met de bijna 4500 kleurenafbeeldingen is het een echt naslagwerk voor Scandinavische zwerfstenen in binnen- en buitenland.
 
Voor de herkenbaarheid zijn de zwerfstenen in dit boek op verschillende manieren afgebeeld: verweerd en onverweerd, breukvlak, gevonden als strandsteen, gepolijst, etc. De zwerfstenen zijn afhankelijk van hun herkomst in overzichtelijke hoofdstukken gerangschikt. De hoofdstukken zijn met een kleurstrook aangegeven.
 
U kunt het unieke boek aanschaffen voor E 59,95, exclusief verzendkosten. Verzendkosten in Nederland bedragen E 10,00, dat zijn de portokosten plus verpakkingskosten.
 
U kunt het boek bestellen bij M.Braaksma (m.braaksma07@gmail.com)
 
 

Veldgidsen over zwerfstenen in Nederland

Zoek je voor voor een familielid, vriend of kennis een origineel cadeau?

 

Stenen zoeken is een boeiende bezigheid. Als je er eenmaal mee bezig bent, komen de vragen vanzelf. Wat voor steen heb ik gevonden en waar komt die vandaan?

Onze vier foto deteterminatiegidsen bieden veel kijk-, lees en zoekplezier. Nergens in ons land vind je zoveel natuurgetrouwe foto's van stenen uit Nederlandse bodem samengebracht in vier makkelijk hanteerbare boekjes.

Zwerfstenen van Maas en Rijn

Deze determinatiegids behandelt de zuidelijke zwerfstenen, stenen die via Rijn en Maas ons land zijn binnengekomen. 

Noordelijke zwerfstenen

In beide determinatiegidsen komen noordelijke zwerfstenen aan bod. Dit zijn stenen die met het gletsjerijs in de ijstijd vanuit Scandinavië naar ons land zijn getransporteerd. 

Er is  geen overlap tussen de delen onderling.

Prijzen vanaf 1 juni 2022

Determinatiegids Zuidelijke Zwerfstenen  euro 20,00

Determinatiegids Noordelijke Zwerfstenen voor beginners  euro 20,00

Determinatiegids Noordelijke zwerfstenen euro 20,00

Aanbieding: Alle drie gidsen samen euro 55,00

Bovenstaande prijzen zijn exclusief verzendkosten