Met het oog op de komende feestdagen

De donkere dagen zijn inmiddels begonnen. Maar, met de komende feestdagen in zicht, komt er weer licht in de duisternis. Naast de oude schoen, kerstboom, kaarsen en lampjes komen ook de geschenken weer in beeld. Wat te kiezen? Iets origineels misschien?

 

Het Groot keienboek is een uniek fotoboek over stenen. Met duizenden kleurenfoto’s van stenen, die je overal kunt vinden. Het is een uitgave van Harry Huisman en Marja Braaksma.

Het boek is gedrukt op A-4 formaat, beschrijft de ijstijden, het ontstaan van stenen en steensoorten en bevat meer dan 400 pagina’s met foto’s van zwerfstenen die tijdens de ijstijden naar ons land zijn vervoerd. Het keienboek is genaaid en gebonden om het risico te vermijden dat de bladen loslaten. 

De zwerfstenen op de 400 pagina’s worden op verschillende manieren gepresenteerd: als zwerfsteen, verweerd, met breukvlak, gepolijst, langs de kust gevonden of uit de keileem. Dit om herkenbaarheid te vergroten en het zo makkelijker te maken om een steen op naam te brengen. De stenen zijn daarom ook groot afgedrukt. Per pagina staan ongeveer acht stenen afgebeeld.

 

Het unieke fotoboek kost E 69,95 inclusief verzend- en verpakkingskosten in Nederland. Het boek is ook in het Engels verschenen. De kosten hiervoor zijn hetzelfde. 

 

Heeft u interesse en wilt u het boek bestellen, stuur dan een mailtje aan:

m.braaksma07@gmail.com. Wees er tijdig bij, verzending tijdens de feestdagen duurt meestal langer.